Vandretur Le Corbusier – Roquebrune-Cap-Martin

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Vandretur Le Corbusier – Roquebrune-Cap-Martin

Den populære vandretur Le Corbusier går langs havet mellem Roquebrune-Cap-Martin og Menton. Det er en smuk vandretur, der giver dig udsigt over den flotte kyststrækning, det krystalklare Middelhav og hele profilen af Fyrstendømmet Monaco.

Vandretien Le Corbusier ved Roquebrune Cap Martin
Vandrestien “Le Corbusier”er flot anlagt og bugter sig langs det azurblå Middelhav – ©cityxee.com

Turbeskrivelse – Vandretur Le Corbusier Roquebrune-Cap-Martin

Hele vandreruten Le Corbusier går egentligt hele vejen mellem Monaco og Menton, men vi har valgt at tage den kortere rute fra Roquebrune-Cap-Martin og mod Menton, da udsigten her er mere spektakulær og passagen generelt er mere behagelig, men begge ture er bestemt værd at vandre på et tidspunkt.

Stien er flot anlagt og mange steder er der bænke, hvor man kan slappe af og nyde den medbragte mad og drikke.

Langs ruten er der flere mindre afstikkere ned mod havet, hvis man gerne vil helt tæt på det azurblå hav – eller måske bare for at være lidt for sig selv.

Stien Le Corbusier ved Roquebrune Cap MArtin
Der er adskillige små afstikkere fra stien helt ned til havet – ©cityxee.com
  • Længde: 6,6 km (2 x 3,3 km)
  • Sværhedsgrad: Let
  • Tidsforbrug: 1,5-2 timer
  • Elevation: +/- 30/30 m

Tips til vandreturen 
Download gratis-versionen af Alltraills-appen og bliv guidet live på turen. Så kan du til enhver tid nøjagtig se, hvor i terrænet du befinder dig, og hvilke stier du skal følge. Når du har appen på din telefon, klikker du blot på dette link: Vandretur Roquebrune-Cap-Martin

Turstart – Le Corbusier – Roquebrune Cap-Martin

Vandreturen starter ved togstationen Cap-Martin, hvor der også er gode parkeringsforhold.

Herfra følges skiltene mod stranden Plage de Buse. Ved stranden drejes mod venstre hvor kusten følges til stien starter. 

Trapperne ned til Buse stranden ved Roquebrune Cap Martin
Fra parkeringspladsen ved stationen følges skiltene ned til Buse stranden, og stien starten for enden af stranden til venstre – ©cityxee.com

Når først stien er nået for enden af stranden, er det blot at følge den langs vandet til endestationen.

Herfra kan man enten vælge at gå samme vej retur til udgangspunktet eller gå videre langs havet helt ind til Menton. Det er en yderligere strækning på 3 kilometer.

Vælger du at gå til Menton, kan du læse mere om byen og dens seværdigheder her. Når turen går tilbage til togstationen i Cap-Martin, kan man spare de trætte bed ved enten tage bus 100, toget eller en Uber.

Hvem var Corbusier?

Promenade Le Corbusier blev opkaldt efter den berømte og meget roste schweizisk-franske arkitekt Charles Edouard Jeanneret (1887-1965), som fik tilnavnet ‘Le Corbusier’.

Han er kendt som en af pionererne inden for det, der nu kaldes moderne arkitektur og var dedikeret til at give bedre levevilkår for beboerne i overfyldte byer. Jeanneret var meget indflydelsesrig, når det kom til byplanlægning, så meget at sytten af hans projekter i 2016 blev optaget på listen over UNESCOs verdensarvssteder for deres “fremragende bidrag til den moderne bevægelse”.

Corbusier forelskede sig så meget i Roquebrune-Cap-Martin, at han, som en fødselsdagsgave til hans kone, byggede et lille “slot” på kun 15 kvadratmeter kaldet Le Cabanon.

La Cabanon de Cap-Martin
Coubusiers Le Cabanon de Cap-Martin er både et totalt kunstværk og arketypen af minimumscellen, baseret på en absolut ergonomisk og funktionalistisk tilgang.

Du kan besøge Le Cabanon, der ligger på en klippe lige ved begyndelsen af promenaden, med udsigt over Plage de Buse, og beundre dens arkitektur.

Af Mette F. Willumsen – 2023

Andre vandreture på Côte d'Azur
Udsigte fra vandreruten La Tête de Chien ved LA Turbie La Turbie

La Tête de Chien vandretur med ekstraordinære udsigter

Vandretur Tête de Chien udsigtspunktet giver dig de mest spektakulære udsigter over den franske Riviera og Monaco med Le Rocher, klippen med den gamle bydel.
Le Haut Montet CAussols Gourdon

Vandretur Le Haut Montet Caussols – til radarstationen for civil luftfart

Vandretur Le Haut Montet Caussols til radarstationen for civil luftfart, er en familievenlig vandretur oplagt til picnic.
Saint-Jean-Cap-Ferrat

David Niven Promenaden på Saint-Jean-Cap-Ferrat

En ganske kort gåtur langs Promenade Maurice-Rouvier byder på en meget smuk kyststrækning ved Saint-Jean-Cap-Ferrats østlige side.
Vence

Vandretur – Baou des Blancs Vence

Vandreturen fra centrum I Vence til toppen af Baou des Blancs er en fantastisk smuk og varieret tur året rundt.
Vandretur La Brague Biot/Valbonne Biot

Vandretur Sentier de la Brague – Biot/Valbonne

Vandretur Sentier de la Brague er en naturskøn skovtur, som man enten går fra Biot eller Valbonne. Det et smukt skovområde, som er særlig behagelig ...
Vandretur Vandreture

De bedste kyststier på Côte d’Azur

Er du fascineret af det krystalklare glitrende sydfranske middelhav, den spændende flora og auraen af de herskabelige gamle villaer, der præger landskabet, så er disse ...
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev