Kirken Saint-Grégoire

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Kirken Saint-Grégoire

Oplev den indtryksfulde genbrugskirke Sankt Grégoire i byens centrum 

Kølig om sommeren og lun om vinteren. Gæstfri og fredfyldt. Sognekirken i den provencalske middelalderlige landsby Tourettes-sur-Loup tager altid godt imod dig og egnens borgere, når sommervarmen bliver for voldsom eller de vinterkolde vinde i 400 meters højde lokker forfrosne turister indendørs. 

Cølibatets fader 
Kirken er opkaldt efter pave Gregor den Store, som med en stærk personlighed var en meget betydningsfuld pave i det 6. århundrede. Han omtales som en meget from fortaler for det gejstlige cølibat, og det var problematisk da hans præstekolleger ofte måtte fornægte kendskabet til deres egne børn og afstøde dem til en uvis skæbne. 

Gregor blev dog især kendt som en stærk missionær og administrator og for hans store interesse for kunst og musik. Han levede fra år 540 og blev pave som 50-årig, indtil han døde i 604, hvorefter han straks blev udnævnt til helgen for musikere, sangere, studerende og lærere. Kirkerummet i Sankt Grégoire er ikke stort og prangende, men absolut et besøg værd med en enkel og dog farverig katolsk vægudsmykning samt to smukt udskårne og forgyldte statuer fra det 15. århundrede ved alteret. 

Genbrugskirke 
Det var nok ikke affaldssortering og reduktion af CO2 præsten prædikede om, men helt ubevidst har Sankt Grégoire været en genbrugskirke i mange århundreder, da den med varierende trosretninger over tid til stadighed på præcist det samme sted har været et samlingspunkt i bjergene bag middelhavskysten.

Derfor er der også integreret en hedensk altersten i kirkens udsmykning, og bygningerne er flere gange blevet ombygget. Senest fra en romersk renæssancekirke i 1551 til en katolsk kirke, som fik sit nuværende udseende i 1861. 

Nyrenoveret bygning 
Kirkens facader, klokketårn og tag har netop i 2020 og 2021 gennemgået en omfattende men nænsom renovering, efter at bygningen i mange år ikke var blevet vedligeholdt og så lidt slidt ud. Grønne planter og sågar små træer havde fundet rodfæste og voksede hist og pist på taget og gesimserne. 

Nu står kirken igen flot og klar til mange flere års tjeneste i lokalsamfundet, hvor midlerne til renoveringen blandt andet er fundet som sponsorater fra byens virksomheder.

Et oplagt frokoststop 
Kirken ligger i hjertet af den gamle bydel på Place de la Liberation, og på caféerne og restauranterne i de snævre gader omkring kirken er det oplagt at nyde frokosten eller en kop kaffe i forbindelse med besøget i kirken. Og besøger man Tourettes-sur-Loup i starten af marts, kan man endda være heldig at se kirken og hele byen festivaludsmykket med tusindvis af blå violer og gule mimoser. 

Af Mikael Mortensen/ 2020

Andre oplevelser i Tourrettes-sur-Loup
 • Alle
 • Akvædukter
 • Kirker & kapeller
 • Mad & Vin
 • Museer
 • Vaskehuse
Tourrettes-sur-Loup

Soluret på kirken Saint-Grégoire

Soluret er anderkendt som et af de allerførste instrumenter, som mennesket anvendte til at måle tidens gang på grund af dets enkelthed
Tourrettes-sur-Loup

Vaskehuset på Route de Vence

Foran vaskehuset ligger en meget populær fontæne, især for cyklister, der her kan få fyldt vanddunken med helt friskt vand.
Tourrettes-sur-Loup

Domaine des Claus

Banebrydende biodynamiske vine og olivenolie fra vingården Domaine des Claus. Besøg og degustation efter aftale.
Tourrettes-sur-Loup

Det røde olivenmøllehjul

Møllerne blev drevet af vand fra en akvædukt, som stadig kan ses i dag. Den spænder sig i en bue over den gamle transportvej til Vence, i ...
Tourrettes-sur-Loup

Kapel Saint-Jean i Tourrettes-sur-Loup

Kapel Saint-Jean i Tourrettes-sur-Loup blev bygget i 1674 og siden ødelagt af en orkan i 1925. I 1959 fik kapellet nyt liv takket være...
Tourrettes-sur-Loup

Bastide aux Violettes

Så yndig og så fin, at der hvert år afholdes en konkurrence for den flotteste og skønneste blomst af sorten Victoria, der i øvrigt repræsenteres ...
Udvalgte oplevelser i byer tæt på Tourrettes-sur-Loup
 • Alle
 • Kunst
 • Mad & Vin
 • Markeder
 • Pladser & Promenader
 • Udsigtspunkter
La Petite Cave Saint-Paul de Vence

La Petite Cave – vinbutik i en unik grotte fra 1300-tallet

Er du til god vin i exceptionelle omgivelser, så er La Petite Cave i St. Pauls grotte et ”must visit”. Grotten går tilbage til 1300-tallet ...
Saint-Paul de Vence

Folon kapellet – The White Penitents

Oplev det beundringsværdige Folon kapel, et designværk fra Jean-Michel Folon, som havde stærke bånd til Saint-Paul de Vence.
Saint-Paul de Vence

Le Fromager

Le Fromager i Saint-Paul de Vence tilbyder et dejligt lille pitstop, hvor man kan nyde forskellige slags ost, sandwich, tørrede frugter og drikkevarer m.m.
Vence

Markeder i Vence

Hvis man virkelig ønsker at føle byens karakter og ægthed, så er et besøg på de velduftende markeder i Vence et must.
Vence

Vence Museum

Vence Museum - Fondation Émile Hugues ligger i hjertet af det historiske centrum og viser midlertidige udstillinger og kunstnere med tæt tilknytning til byen.
Saint Paul Saint-Paul de Vence

Place de Gaulle

Lær at spille pétanque på verdens måske mest berømte boulebane på Place de Gaulle og slut oplevelsen af på Café de la Place. Det lokale ...
Saint-Paul de Vence

La Colombe d’Or

La Colombe d'Or er en af verdens mest berømte restauranter, som er besøgt af alverdens mest berømte mennesker.
Vence

Udsigtspunktet – F. Moutet med de 4 Baou-bjerge

På udsigtspunkt Fernand Moutet, kan man se udover Lubiane-dalen og hvordan de 4 Baou’s ligger skulder med Baou de Saint-Jeannet som den mest iøjefaldende.
Horse Saint-Paul de Vence

Lucky the Horse af Rémi Pesce

Kunstneren, Rémi Pesce, anvendte 3000 hestesko til at skabe Lucky the Horse, der hver repræsenterer Saint-Paul's ca. 3.000 indbyggere.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev