Domaine des Claus

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Domaine des Claus

Banebrydende biodynamiske vine og olivenolie fra vingården Domaine des Claus (tidligere Domaine Saint Joseph) i Tourrettes-sur-Loup.

Aftal et besøg og smag nogle af regionens bedste vine hos Domaine des Claus

Biodynamiske vine og olivenolie
Velkommen til denne 3,5 hektar store ejendom beliggende i kommunerne Tourrettes-sur-Loup og Saint-Paul-de-Vence, hvor vinmarker og oliventræer står side om side.

Hele arealet dyrkes som økologisk og biodynamisk landbrug, der producerer IGP Alpes-Maritimes vine, oliven og olivenolie AOP Nice og citrus aperitifvine. 

Et moderne eventyr 
Historien om vingården Domaine des Claus i Alpes- Maritimes området er et spændende moderne eventyr, både for producenten og for alle vin-interesserede, der ønsker nogle både velsmagende og anderledes produkter at tage med hjem og sætte på bordet. 

Den unge ingeniør Julien Bertaina overtog sin fars vinstokke på bjergskråningerne omkring Tourrettes-sur-Loup og bragte med sig en stor ambition om at gøre stedet og vinene til noget særligt. Han opkøbte endnu en vingård i den nærliggende romantiske perle Saint-Paul de Vence og investerede desuden i en ny kælder.

I 2011 omdannede han sammen med en fagmand på området, Jacques Mell, sin produktion til biodynamisk vinfremstilling af høj kvalitet. Han gav disse vine helt nye og originale navne, da det var vigtigt for ham at fremkalde en anderledes genkendelighed. 

To vingårde med hvert sit særpræg 
På trods af, at der kun er ca. seks km i luftlinje mellem vingårdens to halvdele, så er der klare forskelle i den måde vinene dyrkes på. Jordbunden i Saint-Paul, der består af leret kalksten, er dyb og naturligt drænet over de stejle bjergkanter i landsbyen, hvilket muliggør optimal vandregulering.

Vinmarken for foden af Saint-Paul de Vence

Nærheden til havet regulerer temperaturen. Den unikke terroir overalt på Domaine des Claus giver runde hvidvine og fin garvesyre til de røde. 

Biodynamik og den gode smag 
Hvad vil det sige, at vinene er biodynamisk fremstillet? Biodynamikken skal overholde de samme regler i vinmarken som økologien, altså ingen brug af kunstgødning eller pesticider, men den går et skridt videre. Biodynamik handler i høj grad om at betragte dyr, jordbund og afgrøder som et samlet system.

Andre planter påskønnes side om side med vinstokken i vinmarken, f.eks. blomster, korn og græs, hvilket også tiltrækker insekter. Der anvendes biodynamiske præparater af homøopatisk art til at gøde og beskytte mod trusler. Men hele tiden har man den gode smag af den færdige vin for øje. 

Skønne vine fra rød til rosé 
Med 2,4 hektar vinstokke (en hektar oliventræer) og ni forskellige druesorter produceres der årligt ca. 12.000 flasker fordelt på rød, hvid og rosé.

Vinene sælges til de lokale restauranter, udvalgte butikker og direkte fra vingården i Tourrettes-sur-Loup.

Hvidvinene 
Der produceres to hvidvine, ”origine” og ”clos Saint Paul”. Her anvendes druesorterne Rolle, Sémillon og Clarette.

Rosévinen 
Der produceres en rosévin, ”tango”. Her anvendes druesorterne MourvèdreBraquet, Cinsault, Clarette og Rolle. 

Rødvinene 
Der produceres i alt fire rødvine”nomade”, ”triptyque”, ”magie noire” og ”l’instinct”. Til disse vine anvendes druesorterne Marselan, Merlot, Mourvèdre og Folle Noire. 

Besøg og degustation efter aftale 
Julien Bertaina 
160, chemin des Vignes 
06140 Tourrettes-Sur-Loup 
www.domaine-des-claus.fr 
bertaina.julien@gmail.com 
+33(0)609 282 659 

Besøg og degustation efter aftale
Mandag-lørdag 09.00-12.00 og 14.30-19.00

Andre oplevelser i Tourrettes-sur-Loup
  • Alle
  • Akvædukter
  • Kirker & kapeller
  • Mad & Vin
  • Museer
  • Vaskehuse
Kirker & kapeller

Soluret på kirken Saint-Grégoire

Soluret er anderkendt som et af de allerførste instrumenter, som mennesket anvendte til at måle tidens gang på grund af dets enkelthed
Vaskehuse

Vaskehuset på Route de Vence

Foran vaskehuset ligger en meget populær fontæne, især for cyklister, der her kan få fyldt vanddunken med helt friskt vand.
Annonce

Domaine des Claus

Banebrydende biodynamiske vine og olivenolie fra vingården Domaine des Claus. Besøg og degustation efter aftale.
Kirker & kapeller

Kirken Saint-Grégoire

Kirken er opkaldt efter pave Gregor Den Store, som var en meget betydningsfuld pave i det 6. århundrede..
Akvædukter

Det røde olivenmøllehjul

Møllerne blev drevet af vand fra en akvædukt, som stadig kan ses i dag. Den spænder sig i en bue over den gamle transportvej til Vence, i ...
Kirker & kapeller

Kapel Saint-Jean i Tourrettes-sur-Loup

Kapel Saint-Jean i Tourrettes-sur-Loup blev bygget i 1674 og siden ødelagt af en orkan i 1925. I 1959 fik kapellet nyt liv takket være...
Museer

Bastide aux Violettes

Så yndig og så fin, at der hvert år afholdes en konkurrence for den flotteste og skønneste ...
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev