Place de Gaulle

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Place de Gaulle

Lær at spille pétanque på verdens måske mest berømte boulebane på Place de Gaulle. Det lokale turistkontor står gerne for en lærerig undervisningstime.

Petanque på Place de Gaulle i Saint-Paul de Vence
Efter en lærerig undervisningstime af det lokale turistkontor, gik kampen i gang og pigerne vandt velfortjent – ©cityxee.com

Underholdende pétanque på Place de Gaulle

Place de Gaulle er Saint-Paul de Vence’s bankende hjerte. Denne berømte plads møder de besøgende som noget af det første og er også kendt som byens “boules pitch”.

Indbyggerne nyder at mødes her på alle tidspunkter af dagen i skyggen af århundreder gamle platantræer. 

Hele sommeren afholdes der boules turneringer på Place Charles de Gaulle, hvilket bringer landsbyen sammen i en venlig atmosfære. 

Landsbyen husker stadig de mange berømtheder, der deltog i spil og turneringer her, såsom Lino Ventura, Georges Géret og Yves Montand. Montand selv sponsorerede boules turneringer for landsbyens børn.  

Kys ”Fanny” 
Billedhuggeren César har skabt en helt særlig udsmykning til Café de la Place, som ligger op ad boulebanen. Udsmykningen er almindeligvis kendt som en “Fanny”, der repræsenterer to saftige balder, som spillerne er nødt til at kysse, når de taber uden at score et eneste point! 

Et helt særligt “restroom”

Besøg endelig også caféen og ikke mindst deres “restroom”, der er indrettet med en sølv/hvid glasmosaik på alle væggene. Kunstneren Tom Townsey har skabt et helt særligt kunstværk af dette kaldet – Mirror of Saint-Paul.

Fanny af César på Café de la Place på Place de Gaulle
Taber man et spil pétanque uden at opnå et eneste point, må man ind i caféen og kysse Fanny!

På denne cafe og denne plads har den gyldne periodes mest berømte kunstnere haft deres gang: Pablo Picasso, Miro, Braque, Chagall blot for at nævne nogle.

Lær selv at spille pétanque på denne historiske bane 

Er Boule og Pétanque det samme? Boule (det franske ord for kugle) er det generelle navn for alle de forskellige kuglespil, der hovedsageligt spilles i de sydeuropæiske lande – Pétanque er navnet på et specifikt kuglespil.

Det er stor oplevelse at booke en times undervisning på turistkontoret og lære spillets facetter og udtryk på verdens mest berømte bane. Og samtidig nyde den historiske atmosfære, som denne plads emmer af. 

Pétanquebanen på Place de Gaulle

Undervisningen tager en time og koster 7 euro pr. person. Gratis for børn under 12 år. Der undervises på engelsk, fransk eller tysk. 

Information og reservationer på turistinformationskontoret:
rue Grande
Tlf. +33 (0)4 93 32 86 95 
Mail: serviceguide@saint-pauldevence.com.
 

Af Tommy Sverre – 2022

CityXee anbefaler disse top-oplevelser i Nice

 

Oplev Nice stressfrit fra toppen
af en åben bus

Check ledige datoer her

Nyd den skønne 1-times sightseeingbådtur
til Villefranche-bugten
Spring køen over og reserver billet her

Oplev Den Franske Riviera
på én dag

Se turens oplevelser her

Andre oplevelser i Saint-Paul de Vence
  • Alle
  • Fontæner
  • Kirker & kapeller
  • Kunst
  • Mad & Vin
  • Museer
La Petite Cave Annonce

La Petite Cave – vinbutik i en unik grotte fra 1300-tallet

Er du til god vin i exceptionelle omgivelser, så er La Petite Cave i St. Pauls grotte et ”must visit”. Grotten går tilbage til 1300-tallet og skaber..

Kirker & kapeller

Kollegial Kirken

1600-tallet markerede den gyldne tidsalder for kirken i Saint-Paul de Vence. Her blev kirken i 1666, af biskoppen Antoine Godeau af Vence, rejst til rang af …

Kirker & kapeller

Kirkegården Saint-Paul de Vence

Kirkegården i Saint-Paul de Vence er en af de mest besøgte kirkegårde på Côte d’Azur. Her hviler flere berømtheder, bl.a. Chagall, Escoffier & Maeght.

Museer

Célestin Freinet skolen

Den berømte skolelærer og pædagog Célestin Freinet (1896-1966) underviste i Saint-Paul de Vence mellem 1928 og 1933.

Kirker & kapeller

Folon kapellet – The White Penitents

Oplev det beundringsværdige Folon kapel, et designværk fra Jean-Michel Folon, som havde stærke bånd til Saint-Paul de Vence.

Annonce

Le Fromager

Le Fromager i Saint-Paul de Vence tilbyder et dejligt lille pitstop, hvor man kan nyde forskellige slags ost, sandwich, tørrede frugter og drikkevarer m.m.

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev