Villa La Fleur du Cap – Lo Scoglietto

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Villa La Fleur du Cap – Lo Scoglietto

Blandt de mange flotte og prestigefyldte Belle Époque-villaer på den Franske Riviera, er Villa La Fleur du Cap – eller Lo Scoglietto, som den hed tidligere – en af de smukkeste

Villa Fleur du Cap set fra vandsiden
Der er noget både magisk og nostalgisk ved at sejle forbi Villa Fleur du Cap og beskue denne lyserøde villa – ©cityxee.com

Villa La Fleur du Cap – lyserød eller pink?

Villaen har ikke altid være lyserød, som den er i dag. Men som filmlokation til Edward Blakes Pink Panther-film Curse of the Pink Panther fra 1983 passede facadefarven perfekt. Den berømte engelske skuespiller David Niven ejede på det tidspunkt villaen, og han spillede i en hovedrolle med i filmen, som også blev hans sidste, inden han døde samme år, altså i 1983.

poster fra filmen "Trail of the Pink Panther"
I 1982 blev scener til en Pink Panther-film indspillet i Villa Lo Scoglietto

Villa La Fleur du Caps historie – først hed den L’Isolatta

Villaen blev bygget i 1880 til Eustache Albert Bounin, som var en olivenhandler fra Nice. Han navngav villaen L’Isoletta, som betyder ”Den lille ø” på italiensk. Efter hans død i 1884 overtog hans søn, Paul Bounin, villaen, og han omdøbte den til Lo Scoglietto, som betyder ”Den lille klippe” på italiensk. Samtidigt fik han bygget en ekstra etage på ejendommen.

En populær filmlokation

Ejendommen har ved flere lejligheder dannet rammerne for filmoptagelser. Allerede i 1917 blev filmen L’esclave de Phidias, som på dansk oversættes til Phidias slaver, optaget i ejendommen og på det tilhørende 3.000 kvadratmeter grundareal.

Villaen gik derefter i arv til Paul Bounins søn, Jacques Bounin (1908-1977), som var en kendt fransk politiker og modstandsmand. I perioder udlejede han villaen til prominente gæster som hertuginden af Marlborough, Kong Leopold III af Belgien og Charlie Chaplin.

Villa David Niven

I 1962 sælger Jacques Bounin villaen til den engelske skuespiller og storcharmør David Niven og hans svenske kone og supermodel Hjördis Paulina Genberg Tersmeden. Derfor fik villaen i starten af 80’erne tilnavnet “Villa David Niven”.

David Niven and Hjördis in Villa Lo Scoglietto
David og Hjördis i Villa Lo Scoglietto i 1967 – ©hjordisniven.com

David Niven var gode venner med Grimaldi-familien i Monaco, så blandt andet Grace Kelly har besøgt villaen og spillet pétanque på ejendommens lille bane.

Villa Fleur du Cap på Cap-Ferrat
Villa Fleur du Cap set fra Place David Niven – ©cityxee.com

Fleur du Caps nuværende ejer

I 1983 dør David Niven, og Hjördis beholder villaen, indtil hun sætter den til salg i 1996. Villa Scoglietto blev derefter hurtigt solgt til Ana Tzarev, som stadig ejer villaen i dag.

Som en særlig hyldest til David Niven blev pladsen foran villaen navngivet Place David Niven.

Du kan læse endnu mere om Hjördis Nivens liv og ophold på Lo Scoglietto her.

Villa Fleur du Cap
Villaen er imponerende flot velholdt med mange smukke detaljer – cityxee.com

For villaens nuværende ejer, Ana Tzarev, er huset en rigtig eventyrhistorie. Den begynder i det tidligere Jugoslavien, hvor Ana Tzarev giftede sig med en købmand, Robert Chandler. Parret skabte gennem en årrække en mindre butikskæde på 10 forretninger.

Derhjemme havde Ana et billede af David Nivens villa hængende i familiens badeværelse. Hun fortalte ofte sine børn historier om villaen, som var hendes drømmehus. Familien solgte deres butikskæde og flyttede til Monaco, hvor to af børnene tjente en formue på finansmarkedet. Da villaen blev sat til salg i 1996 besluttede børnene derfor at overraske deres mor, så de købte den villa, som hun altid havde drømt om – Villa La Fleur du Cap.

Anbefalede oplevelser i umiddelbar nærhed:

Af Tommy Sverre – 2023

Andre oplevelser i Saint-Jean-Cap-Ferrat
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev