Baou de Saint-Jeannet

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Baou de Saint-Jeannet

Baou de Saint-Jeannet står som et markant og ikonisk monument på Côte d’Azur. Med sin signifikante profil giver bjerget den lille landsby Saint Jeannet et strejf af berømmelse. Og den eminente udsigt på toppen nydes af besøgende fra alverdens egne.

Mountain Baou de Saint Jeannet
Fra nær og fjern fremstår Baou de Saint-Jeannet majestætisk – ©cityxee.com

Ikoniske Baou de Saint-Jeannet

Fra nær og fjern ser man den majestætiske klippefront på Baou de Saint-Jeannet. Den står med sin ikoniske profil som et vartegn for den lille landsby Saint-Jeannet og tiltrækker turister fra det meste af verdenen. De besøgende vandrer de knap 3 km til toppen for at nyde en af den franske rivieras mest betagende udsigter.

Sådan kommer man op på toppen af Baou de Saint-Jeannet

Da der ikke går nogle veje op til toppen, er man nødsaget til at gå de godt 3 km op. Det forgår i fornuftigt fodtøj på flotte og velanlagte stier, som er lidt stejlt i starten, og går opad det meste af turen. Men tag det blot stille og roligt i dit eget tempo og hold drikkepauser undervejs. Og de sidste 500 meter er forholdsvis flade.

stien til Baou de Saint Jeannet
Stien til Baou de Saint-Jeannet er god og velanlagt – ©cityxee.com

Belønningen når du når toppen på 802 meter over havet er ganske uovertruffen, og hele den stejle tur værd. På vejen møder man mennesker i alle aldre; unge, gamle og børn, så alle kan være med. Det handler blot om at finde sit eget tempo.

udsigt fra toppen af Baou de Saint Jeannet
Belønningen og glæden er stor på toppen af Baou de Saint-Jeannet – ©cityxee.com

Udgangspunkt for vandreture til “guld og grønne skove”

Saint-Jeannet er også udgangspunkt for andre interessante vandreture. For eksempel til den gamle slotsruin Le Castellet eller til toppen af Baou de la Gaude, som er nabobjerget til Baou de Saint-Jeannet.

Begge ture gemmer på interessante oplevelser. På Le Castellet er der sagnet om guld gemt i væggene og på vej til toppen af Baou de la Gaude, møder man et gigantisk egetræ.

Kæmpe egetræ ved Baou de la Gaude
Det gigantiske egetræ på vej til Baou de la Gaude – ©cityxee.com

Sidstnævnte tur fortjener lidt ekstra opmærksomhed, da den faktisk er en større oplevelse end man måske lige skulle tro. Både opturen, hvor man går i en bue bag om bjerget og dermed ser slettelandet, og derefter udsigten til Baou de Saint-Jeannet og kyststrækningen langs Middelhavet er storslåede vandreoplevelser.

Og en servering skal der til

Man går retur til udgangspunktet på samme sti. Og efter endt vandretur skal der naturligvis nydes en lille servering eller måske en velfortjent frokost. Hertil er den velbeliggende cafe og restaurant Le SB Sainte Barbe et udmærket valg. Deres udsigt over dalen og Middelhavet gør opholdet i Saint-Jeannet fuldendt.

Place Saint Barbe Saint Jeannet
Restaurant Le SB Sainte Barbe ligger på pladsen af samme navn og byder på flot udsigt – ©cityxee.com

Anbefaling af parkering

Der er kun få parkeringspladser i selve byen og oftest er det nærmest umuligt at finde en ledig plads. Derfor kan vi varmt anbefale at parkere på René Viessy parkeringspladsen, som ligger lige ved indkørslen til byen. Herfra er der kun få hundrede meter til centrum og udgangspunktet for vandreturene. Find parkeringspladsen på Google-kortet herunder.

Af Tommy Sverre – 2022

Vandreture på Côte d'Azur
Vandretur La Brague Biot/Valbonne

Vandretur Sentier de la Brague – Biot/Valbonne

Vandretur Sentier de la Brague er en naturskøn skovtur, som man enten går fra Biot eller Valbonne. Det et smukt skovområde, som er særlig behagelig i de varme sommermåneder.

Vandretur Vandreture

De bedste kyststier på Côte d’Azur

Er du fascineret af det krystalklare glitrende sydfranske middelhav, den spændende flora og auraen af de herskabelige gamle villaer, der præger landskabet, så er disse populære vandrestier langs kysten lige noget for dig.

Cap d'Ail

Vandretur Monaco – Mala Beach

Vandreturen fra Monaco til Mala Beach (Cap d’Ail) er en flot og oplevelsesrig tur langs kysten mellem Monaco og Cap d’Ail. Og Mala Beach er en af de mest idylliske strande på hele Côte d’Azur.

Vandretur Nice

Vandretur Nice – Villefranche-sur-Mer

Denne vandretur fra Nice til Villefranche-sur-Mer er en af de smukkeste kyststier langs den franske riviera. Med start i Nice’ gamle havn Lympia og endestation i den utrolig pittoreske lille havneby Villefranche.

Saint-Jean-Cap-Ferrat

Vandretur rundt Cap-Ferrat

Denne vandretur rundt Cap-Ferrat er en fantastisk måde at opleve skønheden ved den franske rivieras kystlinje på. Den er dejlig varieret og let at gå.

Chemin de Nietzsche èze Èze

Vandretur Sentier Nietzsche Èze

Sentier Nietzsche er en skøn lille vandretur på blot 2 x 2,1 km opkaldt efter den tyske filosof Friedrich Nietzsche. Gå den enten fra Èze-Bord-de-Mer eller fra Èze Village.

Coursegoules

Vandretur Coursegoules – Circuit de Viériou

På denne vandretur fra Coursegoules – Circuit de Viériou – oplever man nogle af de absolut mest fantastiske udsigter fra Cherions højderyg

Mandalieu-la-Napoule

Vandretur i Mimoseskoven i Mandelieu

Giv dig selv en helt særlig oplevelse med denne vandretur i Mimoseskoven i Mandelieu, hvor du drages ind i mimosernes gule verden.

Vence

Vandretur til Saint-Paul de Vence

Får du lyst til at besøge Saint Paul de Vence på gåben, så er denne vandretur fra Vence centrum lige sagen. Ikke for lang og ikke for anstrengende, men derimod smuk og hyggelig.

Tourrettes-sur-Loup

Domaine des Courmettes

Domaine des Courmettes er beliggende for foden af Pic de Courmettes i en højde af 850 m og et flot udgangspunkt for både picnic og vandreture.

Vence

Ranch El Bronco

Her kan man vandre og leje heste for både begyndere og mere erfarne ryttere. Ranch El Bronco ligger i et naturskønt område med betagende udsigter over…

Antibes

Vandretur rundt Cap d’Antibes

Denne vandretur er simpelthen fantastisk på mange måder og der venter en perlerække af flotte indtryk på den ca. 4,8 km lange tur.

Saint-Jeannet

Chateau du Castellet

Nordvest for Baou de St. Jeannet ligger Chateau du Castellet. Slottet er i dag en ruin og gemmer på et sagn om en alkymist og hemmeligt guld.

Saint-Paul de Vence

Gåtur langs den vestlige brystning

Stien går langs brystningen, for foden af byens murer, som stammer fra det 16 århundrede. Her er flotte udsigter og man kan opleve brystningens …

Tourrettes-sur-Loup

Vandretur Pié Martin

Med udgangspunkt tæt på centrum starter denne fine og hyggelige vandretur. Turen går gennem et hyggeligt villakvarter og dernæst et ..

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev