Baou de Saint-Jeannet

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Baou de Saint-Jeannet

Baou de Saint-Jeannet står som et markant og ikonisk monument på Côte d’Azur. Med sin signifikante profil giver bjerget den lille landsby Saint Jeannet et strejf af berømmelse. Og den eminente udsigt på toppen nydes af besøgende fra alverdens egne.

Mountain Baou de Saint Jeannet
Fra nær og fjern fremstår Baou de Saint-Jeannet majestætisk – ©cityxee.com

Ikoniske Baou de Saint-Jeannet

Fra nær og fjern ser man den majestætiske klippefront på Baou de Saint-Jeannet. Den står med sin ikoniske profil som et vartegn for den lille landsby Saint-Jeannet og tiltrækker turister fra det meste af verdenen. De besøgende vandrer de knap 3 km til toppen for at nyde en af den franske rivieras mest betagende udsigter.

Sådan kommer man op på toppen af Baou de Saint-Jeannet

Da der ikke går nogle veje op til toppen, er man nødsaget til at gå de godt 3 km op. Det forgår i fornuftigt fodtøj på flotte og velanlagte stier, som er lidt stejlt i starten, og går opad det meste af turen. Men tag det blot stille og roligt i dit eget tempo og hold drikkepauser undervejs. Og de sidste 500 meter er forholdsvis flade.

stien til Baou de Saint Jeannet
Stien til Baou de Saint-Jeannet er god og velanlagt – ©cityxee.com

Belønningen når du når toppen på 802 meter over havet er ganske uovertruffen, og hele den stejle tur værd. På vejen møder man mennesker i alle aldre; unge, gamle og børn, så alle kan være med. Det handler blot om at finde sit eget tempo.

udsigt fra toppen af Baou de Saint Jeannet
Belønningen og glæden er stor på toppen af Baou de Saint-Jeannet – ©cityxee.com

Udgangspunkt for vandreture til “guld og grønne skove”

Saint-Jeannet er også udgangspunkt for andre interessante vandreture. For eksempel til den gamle slotsruin Le Castellet eller til toppen af Baou de la Gaude, som er nabobjerget til Baou de Saint-Jeannet.

Begge ture gemmer på interessante oplevelser. På Le Castellet er der sagnet om guld gemt i væggene og på vej til toppen af Baou de la Gaude, møder man et gigantisk egetræ.

Kæmpe egetræ ved Baou de la Gaude
Det gigantiske egetræ på vej til Baou de la Gaude – ©cityxee.com

Sidstnævnte tur fortjener lidt ekstra opmærksomhed, da den faktisk er en større oplevelse end man måske lige skulle tro. Både opturen, hvor man går i en bue bag om bjerget og dermed ser slettelandet, og derefter udsigten til Baou de Saint-Jeannet og kyststrækningen langs Middelhavet er storslåede vandreoplevelser.

Og en servering skal der til

Man går retur til udgangspunktet på samme sti. Og efter endt vandretur skal der naturligvis nydes en lille servering eller måske en velfortjent frokost. Hertil er den velbeliggende cafe og restaurant Le SB Sainte Barbe et udmærket valg. Deres udsigt over dalen og Middelhavet gør opholdet i Saint-Jeannet fuldendt.

Place Saint Barbe Saint Jeannet
Restaurant Le SB Sainte Barbe ligger på pladsen af samme navn og byder på flot udsigt – ©cityxee.com

Anbefaling af parkering

Der er kun få parkeringspladser i selve byen og oftest er det nærmest umuligt at finde en ledig plads. Derfor kan vi varmt anbefale at parkere på René Viessy parkeringspladsen, som ligger lige ved indkørslen til byen. Herfra er der kun få hundrede meter til centrum og udgangspunktet for vandreturene. Find parkeringspladsen på Google-kortet herunder.

Af Tommy Sverre – 2022

CityXee anbefaler disse 3 ture / oplevelser på Côte d'Azur:

Vandreture på Côte d'Azur
Udsigte fra vandreruten La Tête de Chien ved LA Turbie La Turbie

La Tête de Chien vandretur med ekstraordinære udsigter

Vandretur Tête de Chien udsigtspunktet giver dig de mest spektakulære udsigter over den franske Riviera og Monaco med Le Rocher, klippen med den gamle bydel.
Le Haut Montet CAussols Gourdon

Vandretur Le Haut Montet Caussols – til radarstationen for civil luftfart

Vandretur Le Haut Montet Caussols til radarstationen for civil luftfart, er en familievenlig vandretur oplagt til picnic.
Saint-Jean-Cap-Ferrat

David Niven Promenaden på Saint-Jean-Cap-Ferrat

En ganske kort gåtur langs Promenade Maurice-Rouvier byder på en meget smuk kyststrækning ved Saint-Jean-Cap-Ferrats østlige side.
Roquebrune-Cap-Martin

Vandretur Le Corbusier – Roquebrune-Cap-Martin

Den populære vandretur Le Corbusier går langs havet mellem Roquebrune-Cap-Martin og Menton.
Vence

Vandretur – Baou des Blancs Vence

Vandreturen fra centrum I Vence til toppen af Baou des Blancs er en fantastisk smuk og varieret tur året rundt.
Vandretur La Brague Biot/Valbonne Biot

Vandretur Sentier de la Brague – Biot/Valbonne

Vandretur Sentier de la Brague er en naturskøn skovtur, som man enten går fra Biot eller Valbonne. Det et smukt skovområde, som er særlig behagelig ...
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev