Vandretur Coursegoules – Circuit de Viériou

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Vandretur Coursegoules – Circuit de Viériou

På denne vandretur fra Coursegoules – Circuit de Viériou – oplever man nogle af de absolut mest fantastiske udsigter fra Cherions højderyg nord for Coursegoules og man bliver mødt af en følelse af frihed, fred i sjælen og at naturen er fantastisk – og det er lige det, den er!

Turbeskrivelse Circuit de Viériou

Denne vandretur – Circuit de Viériou – tager udgangspunkt i middelalderbyen Coursegoules og er en panoramisk rundtur på 7,5 km. Den kan deles op i 3 faser:

Fase 1 – opstigningen til plateauet på Cheiron bjergryggen på ca. 2 km.
Fase 2 – vandring langs plateauet på ca. 2 km 
Fase 3 – nedstigningen på ca. 3,5 km tilbage til byen.

Alle 3 faser byder på rigtig flotte udsigter og dette er en tur man får lyst til at gå mange gange.

  • Længde: 7,5 km
  • Sværhedsgrad: moderat
  • Tidsforbrug: 3 timer
  • Elevation +/- 430 m

Start

Turen starter fra parkeringspladsen “Parking du Colombier” bag byen i en høje på 1020 m og herfra er der kun 200 m hen til stien. Det anbefales, at IKKE køre gennem byen, da der er nogle meget smalle passager og i stedet tage Chemin de Cousègle (D108) op til parkeringspladsen. 

Fra parkeringspladsen går man nu mod øst – ca. 200 m og stien starter på venstre side mod Sommet de Viériou og Col de Coursegoules. 

Skilt til vandreturen Circuit de Viériou Coursegoules
Vandreturen starter blot 200 m fra parkeringspladsen og er tydelig markeret – ©cityxee.com

Opstigningen

Der er ca. 2 km til toppen af plateauet. Stigningen er moderat og det tager ca. 40 min. Den første del går gennem et lille skovstykke, inden man kommer ud til det åbne landskab.

vandretur Coursegoules opstigning Circuit de Viériou
På opstigningen til Col de Coursegoules er der fin udsigt ned til byen – ©cityxee.com

Det er fine stier og man forkæles allerede her med gode udsigter.

Denne tur når en højde på 1416 m.

Turen langs plateauet 

Vel ankommet på toppen af højderyggen Cheiron, viser turen sit potentiale. Med 360 graders panorama udsigt har man en formidabel udsigt ind over Mercantour bjergene mod nord og hele kyststrækningen langs Middelhavet.

vandretur Coursegoules på højderyggen - circuit de viériou
Vandreturen hen over højderyggen på Cherion-massivet er magisk – ©cityxee.com

Nedstigningen

Efter af have tilbagelagt de godt 2 km på højderyggen af Cherion-massivet går turen tilbage til Coursegoules. Hold til venstre når du møder krydsende stier. 

nedstigningen fra vandreturen Circiut de Viériou Coursegoules
Nedstigningen er virkelig flot og man kan se hvordan stien snor sig i hårnålesving næsten hele vejen ned til Coursegoules – ©cityxee.com

Med ca. 2 km tilbage af turen kommer man til et kryds, som er markeret med en lille vandremand. Her går man lige ud og kort efter møder man et gammelt kapel – Chapelle Saint-Michel.

Saint-Michel kapellet Goursegoules vandretur circuit de viériou
På den sidste del af nedstigningen møder man Saint-Michel kapellet, som er helt tilbage fra det 8. århunderede – ©cityxee.com

Saint-Michel kapellet blev sandsynligvis bygget på et gammelt fanum af en gallo-romersk villa. 

Kapellet blev betjent af munke, der var knyttet til Lérins-klostret og et munkekloster i Lagnes-området nær Avignon.

Velfortjent servering i byens hjerte

Vel fremme ved Coursegoules igen, kan man jo passende slutte af med en lille servering på det hyggelige lille torv – Place de la Clastre.

Place de la Clastre - Coursegoules
Et af byens hyggelige pladser – Place de la Clastre – ©cityxee.com

Kort om Coursegoules:
Coursegoules er en lille landsby med ca. 600 indbyggere i Vence’s højland, der strækker sig fra Col de Vence til Cherion-massivet i nord og  Saint-Barnabé plateauet i syd.

Det er en tidligere befæstet middelalderby og man kan stadig finde rester af både befæstning, volde og port.

Er af højdepunkterne i byen er den romanske kirke Saint-Marie-Madeleine fra det 12. århundrede.

Af Tommy Sverre – 2022

Mere fra Vandreture
Vandretur La Brague Biot/Valbonne

Vandretur Sentier de la Brague – Biot/Valbonne

Vandretur Sentier de la Brague er en naturskøn skovtur, som man enten går fra Biot eller Valbonne. Det et smukt skovområde, som er særlig behagelig i de varme sommermåneder.

Vandretur Vandreture

De bedste kyststier på Côte d’Azur

Er du fascineret af det krystalklare glitrende sydfranske middelhav, den spændende flora og auraen af de herskabelige gamle villaer, der præger landskabet, så er disse populære vandrestier langs kysten lige noget for dig.

Cap d'Ail

Vandretur Monaco – Mala Beach

Vandreturen fra Monaco til Mala Beach (Cap d’Ail) er en flot og oplevelsesrig tur langs kysten mellem Monaco og Cap d’Ail. Og Mala Beach er en af de mest idylliske strande på hele Côte d’Azur.

Vandretur Nice

Vandretur Nice – Villefranche-sur-Mer

Denne vandretur fra Nice til Villefranche-sur-Mer er en af de smukkeste kyststier langs den franske riviera. Med start i Nice’ gamle havn Lympia og endestation i den utrolig pittoreske lille havneby Villefranche.

Saint-Jean-Cap-Ferrat

Vandretur rundt Cap-Ferrat

Denne vandretur rundt Cap-Ferrat er en fantastisk måde at opleve skønheden ved den franske rivieras kystlinje på. Den er dejlig varieret og let at gå.

Chemin de Nietzsche èze Èze

Vandretur Sentier Nietzsche Èze

Sentier Nietzsche er en skøn lille vandretur på blot 2 x 2,1 km opkaldt efter den tyske filosof Friedrich Nietzsche. Gå den enten fra Èze-Bord-de-Mer eller fra Èze Village.

Saint-Jeannet

Baou de Saint-Jeannet

Baou de Saint Jeannet står som et markant og ikonisk monument på Côte d’Azur og giver den lille landsby Saint Jeannet et strejf af berømmelse og besøg fra alverdens egne.

Mandalieu-la-Napoule

Vandretur i Mimoseskoven i Mandelieu

Giv dig selv en helt særlig oplevelse med denne vandretur i Mimoseskoven i Mandelieu, hvor du drages ind i mimosernes gule verden.

Vence

Vandretur til Saint-Paul de Vence

Får du lyst til at besøge Saint Paul de Vence på gåben, så er denne vandretur fra Vence centrum lige sagen. Ikke for lang og ikke for anstrengende, men derimod smuk og hyggelig.

Tourrettes-sur-Loup

Domaine des Courmettes

Domaine des Courmettes er beliggende for foden af Pic de Courmettes i en højde af 850 m og et flot udgangspunkt for både picnic og vandreture.

Vence

Ranch El Bronco

Her kan man vandre og leje heste for både begyndere og mere erfarne ryttere. Ranch El Bronco ligger i et naturskønt område med betagende udsigter over…

Antibes

Vandretur rundt Cap d’Antibes

Denne vandretur er simpelthen fantastisk på mange måder og der venter en perlerække af flotte indtryk på den ca. 4,8 km lange tur.

Saint-Jeannet

Chateau du Castellet

Nordvest for Baou de St. Jeannet ligger Chateau du Castellet. Slottet er i dag en ruin og gemmer på et sagn om en alkymist og hemmeligt guld.

Saint-Paul de Vence

Gåtur langs den vestlige brystning

Stien går langs brystningen, for foden af byens murer, som stammer fra det 16 århundrede. Her er flotte udsigter og man kan opleve brystningens …

Tourrettes-sur-Loup

Vandretur Pié Martin

Med udgangspunkt tæt på centrum starter denne fine og hyggelige vandretur. Turen går gennem et hyggeligt villakvarter og dernæst et ..

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev