Vandretur Pié Martin

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Vandretur Pié Martin

Med udgangspunkt tæt på centrum starter denne fine , hyggelige og moderate vandretur på 7,5 km.

Turbeskrivelse Pié Martin

Med udgangspunkt tæt på centrum starter denne fine og hyggelige vandretur. Turen går gennem et hyggeligt villakvarter og dernæst et charmerende skovområde, med smukke udsigter over Tourrettes-sur-Loup, hele kyststrækningen samt til klippetoppen på Baou des Blancs ved Vence. 

Vandretur Tourrettes-sur-Loup: Circuit de  Pié Martin 

 • Længde: 7,4 km 
 • Sværhedsgrad: let/moderat 
 • Tidsforbrug: 2,5 – 3 timer eksklusiv pauser 
 • Elevation +/- 400 m. 

Tager man turen i vintermånederne januar-marts, kan man opleve at terrasserne rundt om Tourrettes-sur-Loup er fyldt med lilla violer, som byen er så kendt for.  

Start vandretur Pié Martin

Starten går fra parkeringspladsen på Place Libération (se markeringen på google-kortet nederst på siden), og den første lille halve time (1,5 km) følges  en meget stille asfalteret vej, Chemin de Saint Martin, der ligger i et boligområde med flotte villaer.  

Man ankommer derefter til begyndelsen af en skovsti, der hovedsagelig består af stedsegrønne egetræer, som efter en god vandring på 45 minutter fører til en grusvej, som leder til højre for at begynde nedstigningen mod Tourrettes-sur-Loup og tilbage til udgangspunktet. 

Nedstigningen giver dig derefter mulighed for at beundre smukke panoramaudsigter mod kysten og de ikoniske bygninger Baie des Anges ved havnen i Villeneuve-Loubet og bjerget Baou des Blancs ved Vence. 

Se alle vandreturerne i oversigten her.

Her er vist de 5 drejepunkter på Pié Martin vandretur:

Besøg også Violmuseet og middelalderbyen 

Når man er tilbage nær udgangspunktet i Tourrettes-sur-Loup, kan man meget passende besøge violmuseet ”La Bastide aux Violettes” som ligger på rue Ferrage lige ved kapellet Saint Jean 

Derudover anbefales det naturligvis at besøge landsbyen (hvis man da ikke allerede har gjort det), som er en af de smukkeste middelalderbyer i regionen med mange hyggelige kunst- og souvenirbutikker. På torvet er der rige muligheder for forfriskninger:-)  

Af Tommy Sverre – 2022

Andre oplevelser i Tourrettes-sur-Loup
 • Alle
 • Akvædukter
 • Borge & slotte
 • Kirker & kapeller
 • Mad & Vin
 • Museer
 • Vandreture
 • Vaskehuse
Borge & slotte

Domaine des Courmettes

Domaine des Courmettes er beliggende for foden af Pic de Courmettes i en højde af 850 m og et flot udgangspunkt for både picnic og ...
Kirker & kapeller

Soluret på kirken Saint-Grégoire

Soluret er anderkendt som et af de allerførste instrumenter, som mennesket anvendte til at måle tidens gang på grund af dets enkelthed
Vaskehuse

Vaskehuset på Route de Vence

Foran vaskehuset ligger en meget populær fontæne, især for cyklister, der her kan få fyldt vanddunken med helt friskt vand.
Annonce

Domaine des Claus

Banebrydende biodynamiske vine og olivenolie fra vingården Domaine des Claus. Besøg og degustation efter aftale.
Kirker & kapeller

Kirken Saint-Grégoire

Kirken er opkaldt efter pave Gregor Den Store, som var en meget betydningsfuld pave i det 6. århundrede..
Akvædukter

Det røde olivenmøllehjul

Møllerne blev drevet af vand fra en akvædukt, som stadig kan ses i dag. Den spænder sig i en bue over den gamle transportvej til Vence, i ...
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev