Domaine des Courmettes

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Domaine des Courmettes

Ejendommen Domaine des Courmettes fra slutningen af 1700-tallet drives i dag af organisationen A Rocha, som arbejder for at fremme naturens beskyttelse og forståelse af vigtigheden af biodiversitet.

Domaine des Courmettes er beliggende for foden af bjerget Pic des Courmettes med udsigt over Cannes-bugten og Estérel-bjergene – ©cityxee.com

Domaine des Courmettes

Domaine des Courmettes er en privat ejendom på 600 hektar, åben for offentligheden og beliggende for foden af Pic de Courmettes i en højde af 850 m og med en betagende udsigt over Middelhavet. Udsigten stiger dog til helt andre højder, hvis man begiver sig op på toppen af Pic des Courmettes i 1248 meters højde.

Dimaine des Courmettes ligger på en Natura 2000-grund, som er en del af Parc Naturel Régional des Préalpes d’Azur. Det forvaltes som et naturreservat og tilbyder fremragende vandreture i et uspoleret miljø.

Domaine des Courmettes er et fremragende udgangspunkt for vandreture omkring Pic des Courmettes

Domaine des Courmettes er et perfekt udgangspunkt for vandreture

Centrets attraktive bygninger på 850 m2 danner rammen for besøget, hvor der er mulighed for både picnic og udgangspunkt for gode vandreture på Pic des Courmettes.

Domaine des Courmettes administreres af ”A Rocha” og er et af to centre i Frankrig; det andet er beliggende i Arles. Det hilser grupper og enkeltpersoner velkommen til seminarer og aktiviteter, der øger bevidstheden om miljøspørgsmål.

”A Rocha” er en international kristen organisation, der er aktiv inden for naturbeskyttelse gennem sine videnskabelige studier og praktiske arbejde for at bevare det naturlige miljø og uddannelsesmæssige aktiviteter.

Åbningstider: 
1. marts – 31. august 08.00-20-00
1. september – 29. februar 08.00-18.00

Vigtigt:

 • Fra oktober til januar er godset lukket helt om torsdagen på grund af de officielle jagter for at kontrollere bestandene af vildsvin og kronhjorte.
 • Fra april til oktober udlejes stedet regelmæssigt om lørdagen. Det er derfor ikke muligt at holde picnic eller at opholde sig umiddelbart foran bygningerne.
 • Grupper bedes kontakte stedet på forhånd. For eventuelle organiserede vandreture eller aktiviteter bliver du bedt om at kontakte stedet på forhånd for tilladelse og specifikke betingelser.

Caféen og butikken er åbne i weekenden, og der er offentlige toiletter. Der er picnic-områder foran bygningerne.

Respekter stedet

Det er en privat ejendom, der er er åben for offentligheden. Derfor bliver du bedt om at overholde visse regler.

 • Ingen hunde tilladt
 • Ingen køretøjer undtagen på hovedadgangsvejen og parkeringspladsen (ikke bevogtet)
 • Hold dig til de markerede kurver
 • Picnics kun foran bygningerne (store grupper skal registrere på forhånd)
 • Pluk ikke vegetation og fjern ikke mineraler
 • Ingen åben ild
 • Ingen camping eller drageflyvning
 • Tag dit affald med hjem

Kort over godset og gåturene

Tre afmærkede stier tager højde for fredelige gåture eller mere energiske vandreture.

Kortet over de tre vandreture: Court, Moyen og Sportif

Domainets historie
Der er registreret ejendom på området helt tilbage til 1360, og midt i 1600-tallet lå her både et slot og en kirke, som siden er gået til angiveligt i en brand. Stedets nuværende bygninger går tilbage til slutningen af 1700-tallet.

I årene 1919-1929 fungerede stedet som sanatorium for krigsofre fra første verdenskrig og siden i årene 1929-1934 som preventorium for børn med skrøbeligt helbred.

I perioden fra 1937 og helt frem til 1964 var Domaine des Courmettes hjemsted for den franske sammenslutning af pigespejdere. I 1954 samledes 1.500 pigespejdere fra hele verden her til ”Expedition 54” i overværelse af Lady Baden-Powell, enke af grundlæggeren af spejderbevægelsen Robert Baden-Powell.

Fra 1974 blev Domaine des Courmettes omdannet til et sted til fremme af naturens beskyttelse og forståelse af vigtigheden af biodiversitet. Fra 2008 blev driften af Domaine des Courmettes overladt til den kristent funderede organisation ”A Rocha”.

Af Tommy Sverre – opdateret 2024

1. marts – 31. august 08.00-20-00
1. september – 29. februar 08.00-18.00

Andre oplevelser i Tourrettes-sur-Loup
 • Alle
 • Akvædukter
 • Borge & slotte
 • Kirker & kapeller
 • Mad & Vin
 • Museer
 • Vaskehuse
Kirker & kapeller

Soluret på kirken Saint-Grégoire

Soluret er anderkendt som et af de allerførste instrumenter, som mennesket anvendte til at måle tidens gang på grund af dets enkelthed
Vaskehuse

Vaskehuset på Route de Vence

Foran vaskehuset ligger en meget populær fontæne, især for cyklister, der her kan få fyldt vanddunken med helt friskt vand.
Annonce

Domaine des Claus

Banebrydende biodynamiske vine og olivenolie fra vingården Domaine des Claus. Besøg og degustation efter aftale.
Kirker & kapeller

Kirken Saint-Grégoire

Kirken er opkaldt efter pave Gregor Den Store, som var en meget betydningsfuld pave i det 6. århundrede..
Akvædukter

Det røde olivenmøllehjul

Møllerne blev drevet af vand fra en akvædukt, som stadig kan ses i dag. Den spænder sig i en bue over den gamle transportvej til Vence, i ...
Kirker & kapeller

Kapel Saint-Jean i Tourrettes-sur-Loup

Kapel Saint-Jean i Tourrettes-sur-Loup blev bygget i 1674 og siden ødelagt af en orkan i 1925. I 1959 fik kapellet nyt liv takket være...
Museer

Bastide aux Violettes

Så yndig og så fin, at der hvert år afholdes en konkurrence for den flotteste og skønneste ...
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev