Kirkegården Saint-Paul de Vence

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Kirkegården Saint-Paul de Vence

Kirkegården i Saint-Paul de Vence er en af de mest besøgte kirkegårde på Côte d’Azur. Her hviler flere berømtheder, bl.a. Chagall, Escoffier & Maeght.

Kirkegården i Saint-Paul de Vence
Et smukt udsyn over kirkegården og hele området ned til Middelhavet – ©cityxee.com

Smuk anlagt kirkegård i Saint-Paul de Vence

Kirkegården i Saint-Paul de Vence blev bygget i det gamle middelalderlige distrikt Puy i 1500-tallet. Det er i høj grad tilstedeværelsen af Marc Chagalls gravsted, der tiltrækker turisterne. 

Puy-plateauet, hvorpå den nuværende kirkegård ligger, er den oprindelige kerne i byområdet (mellem år 1000 og begyndelsen af det 12. århundrede). På det tidspunkt blev der sandsynligvis bygget et levested omkring Saint Michel-kirken, hvis eksistens attesteres tilbage til midten af det 14. århundrede.

Kapellet Saint-Michel er nævnt helt tilbage i 1356 – ©cityxee.com

Ud over sin religiøse funktion var denne kirke stedet, hvor repræsentanter for samfundet samledes for at træffe større beslutninger, hvilket fremgår af et arkivdokument dateret 1356. Det nuværende kapel Michel stammer fra 1500-tallet og er bygget på fundamentet af den oprindelige kirke af Francois 1. 

Oplev de berømtes gravsteder 

Blandt de personligheder, der er begravet på Saint-Paul-kirkegården, indtager Marc Chagall et særligt sted, da han boede i landsbyen fra 1966 til 1985. I næsten 20 år malede han i sit værksted utallige landskaber i Saint-Paul, hvor kærester, geder og haner svæver over landsbyen og voldene i duften af enorme blomsterbuketter. 

Marc Chagalls gavested
Marc Chagall ligger begravet sammen med sin kone og svoger

På kirkegårdens andet plateau hviler Aimé og Marguerite Maeght sammen med deres søn Bernard, som døde i en alder af blot 11 år. De var grundlæggerne af det berømte kunstmuseum Fondation Maeght, beliggende her i Saint Paul de Vence. 

Også den berømte franske køkkenchef og forfatter Georges Auguste Escoffier ligger begravet her. Han revolusionerede næsten egenhændigt driften af restauranter i Frankrig, og har sit eget museum i Villenueve-Loubet.

Af Tommy Sverre – 2023

CityXee anbefaler disse udflugter på Côte d'Azur:

Andre oplevelser i Saint-Paul de Vence
  • Alle
  • Butikker
  • Fontæner
  • Kirker & kapeller
  • Kunst
  • Mad & Vin
  • Museer
  • Pladser & Promenader
  • Vandreture
  • Vaskehuse
La Petite Cave Annonce

La Petite Cave – vinbutik i en unik grotte fra 1300-tallet

Er du til god vin i exceptionelle omgivelser, så er La Petite Cave i St. Pauls grotte et ”must visit”. Grotten går tilbage til 1300-tallet ...
Kirker & kapeller

Kollegial Kirken

1600-tallet markerede den gyldne tidsalder for kirken i Saint-Paul de Vence. Her blev kirken i 1666, af biskoppen Antoine Godeau af Vence, rejst til rang ...
Museer

Célestin Freinet skolen

Den berømte skolelærer og pædagog Célestin Freinet (1896-1966) underviste i Saint-Paul de Vence mellem 1928 og 1933.
Kirker & kapeller

Folon kapellet – The White Penitents

Oplev det beundringsværdige Folon kapel, et designværk fra Jean-Michel Folon, som havde stærke bånd til Saint-Paul de Vence.
Annonce

Le Fromager

Le Fromager i Saint-Paul de Vence tilbyder et dejligt lille pitstop, hvor man kan nyde forskellige slags ost, sandwich, tørrede frugter og drikkevarer m.m.
Bar Fontæner

Grand Fontaine 1850

Fontænen er beliggende på den idylliske la Place du Marché (tidligere Place du Marcat), som blev bygget i 1615 af Melchior Martin, en stenhugger fra landsbyen.  
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev