Hippodrome – Côte d’azur

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Hippodrome – Côte d’azur

Tag på hestevæddeløbsbanen i Cagne-sur-Mer og få en anderledes oplevelse med højspænding, adrenalin og international gastronomi. Og måske med gevinst hos bookmakerne, hvis du er heldig.

hest og rytter på Hippodromen Côte d'Azur
Heltene er tilbage til en stor oplevelse på Hippodromen – ©Hippodrome Côte d’Azur

Alle drømmer om den store gevinst

Hestevæddeløbsbanen på Hippodrome Côte d’Azur er ikke kun for spillefugle, men er en stor oplevelse for alle, som kan lide en anderledes eftermiddag eller aften med galop, trav eller steeplechase (forhindringsløb).

Det er selvfølgelig muligt at spille lidt på favoritten eller outsideren, men man kan også blot nyde den tætte atmosfære gennem panoramavinduerne i en af anlæggets tre restauranter, eller forsyne sig med lidt mad og drikkevarer i Snack-Baren.

Hen over en sæson er der mange løb. I perioder næsten hver dag, men læs hippodromens præcise program på deres hjemmeside.

En af Frankrigs største væddeløbsbaner

Hippodrome Côte d’azur blev anlagt i årene efter 2. verdenskrig i de skønne omgivelser helt tæt på Middelhavet i Cagne-sur-Mer mellem Nice og Cannes.

I Nice skulle den oprindelige væddeløbsbane vige pladsen for lufthavnen, og i Cannes havde byens hippodrom lidt store skader under krigen.

Derfor gik man i den almennyttige forening Société des Courses de la Côte d’Azur sammen om at anlægge den store væddeløbsbane, hvor der også er gode træningsfaciliteter og hestestalde samt en publikumstribune på nordvest-siden af banen med en imponerende udsigt over anlægget og Middelhavet i baggrunden.

2 ryttere på Hippodrome Côte d'Azur
Der er smæk for både skilling og farver – ©Hippodrome Côted’Azur

Den nye væddeløbsbane var vært for de første løb i september 1952, og er et af Frankrigs største hestevæddeløbsanlæg med 2.000 parkeringspladser og plads til 12.000 siddende tilskuere, heraf halvdelen på tribunen.

Show for alle pengene

Hestevæddeløb har altid været et farverigt show, og man behøver ikke at være heste-ekspert for at få en uforglemmelig oplevelse. På løbsdagen bør man komme i god tid, så man kan se de imponerende heste og jockeyerne i deres farvestrålende dragter tæt på ved præsentationerne.

Spil et par euro på et godt odds og kryds sammen med alle de andre tilskuere fingrene for, at det netop er dit spillenummer, som suser først over mållinjen efter et langt og intenst løb.

Spisesteder

  • Le Pesage er en gastronomisk restaurant
  • Le Paddock er et brasserie
  • L’Hippocafet er et cafeteria
  • Les Snack-Bars er til den hurtige sult eller tørst.

 

Perfekt og anderledes sted for en romantisk middag – ©Hippodrome Côte dAzur

Priser

Entré 5 euro, gratis for børn under 16 år.

I ferierne og weekenderne i december, januar og februar arrangeres gratis specielle aktiviteter for børn. Kom tæt på ponyerne og prøv et cykel-sulkyløb og den oppustelige hoppepude. Se de præcise tidspunkter på hippodromens hjemmeside: https://hippodrome-cotedazur.fr/site/

Der er gode parkeringsfaciliteter bag tribunen på anlæggets nordvest-side.

Af Mikael Mortensen – 2022

Andre oplevelser i Cagnes-sur-Mer
  • Alle
  • Actionsport
  • Borge & slotte
  • Kirker & kapeller
  • Kunst
  • Museer
Borge & slotte

Grimaldi Slot i Haut-de-Cagnes

Det imponerende Grimaldi Slot fra 1309 fungerer i dag som museum for henholdsvis kunst og oliventræet og tilbyder en spektakulær udsigt.
Renoirs Kunst

Renoir Museum

Renoir Museum viser hvordan Auguste Renoir boede i sine sidste dage i Cagnes-sur-Mer. Oplev 15 originale malerier samt den imponerende store grund.
Actionsport

Hippodrome – Côte d’azur

Tag på hestevæddeløbsbanen i Cagne-sur-Mer og få en anderledes oplevelse med højspænding, adrenalin og international gastronomi.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev