Det historiske bilmuseum i Monaco

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Det historiske bilmuseum i Monaco

Er du til historiske biler, “duften” af Grace Kelly, Formel1 og det glamourøse liv i Monaco, så er Prins Rainer III’s historiske bilmuseum i Monaco med godt 100 toprestaurerede biler fra 1902 og helt frem til 2005, lige noget for dig.

BMW 300 i historiske bilmuseum i Monaco
Man møder de sjoveste historiske biler i denne fantastiske bilsamling, som f.eks. denne BMW 300 – ©cityxee.com

Det historiske bilmuseum i Monaco er slet ikke et “museum”!

Selv om det historiske bilmuseum i Monaco opleves som et museum, så er det det egentlig ikke. Det er derimod en privat samling af Prins Rainer III’s biler, samlet gennem hans liv. Så velkommen indenfor i denne 5000 m2 store garage!

Mercedes fra 1955 bilmuseum Monaco
Den legendariske Mercedes med mågevingerne fra 1955 – ©cityxee.com

Da Prins Rainer døde i 2005 overtog hans søn Prins Albert II ansvaret for samlingen, som siden 1993 har været åben for offentligheden.

Slå 3 museer med eet smæk

Det historiske bilmuseum er beliggende i et centerlignende byggeri i bydelen Fontvieille lige ovenfor Fontvieille havn med både butikker, caféer og restauranter.

Så er er god mulighed for at få en lille servering eller en frokost i forbindelse med besøget.

Inden for blot 100 meter af det historiske bilmuseum ligger to andre interessante museer; mønt- og frimærkemuseet og museet for søfart.

En tidsrejse gennem mere end 100 år

Bilsamlingen tager os med på en tidsrejse fra 1902 og frem til starten af det 21. århundrede.

Her er en motoriseret cykle (Humber) fra 1902, en Helica Leyat med propel fra 1921, alverdens racerbiler og store legendariske 8 cylinder limousiner fra før 2. verdenskrig. Og er du til Steve Macqueen og klassiske racerbiler fra 1960’erne 1970’erne og 1980’erne, så bliver du ikke skuffet.

Humber fra 1902 på bilmuseet i Monaco
En motoriseret cykel, en Humber fra 1902, som Prins Albert I kørte på – ©cityxee.com

Se et udvalg af bilerne i billedgalleriet til sidst i artiklen.

Kombi-billet med Fyrstepaladset

I sommerperioden når det fyrstelige palads er åben for offentligheden, kan man spare lidt på entrebilletten (1 € samlet) ved at kombinere den med en billet til prinsens palads.

Billetprisen for voksne er 10€ for at besøge bilsamlingen og åbningstiderne fremgår nederst på siden. Børn mellem 6-17 år koster 5€.

Bilmuseets hjemmeside: mtcc.mc

Af Tommy Sverre – 2022

Fra kl. 10.00 til kl. 18.00 (sidste indgang) alle dage hele året (undtagen den 25. december og 1. januar).

Andre oplevelser i Monaco
  • Alle
  • Events
  • Museer
  • Udflugter
Museer

Det historiske bilmuseum i Monaco

Er du til gamle biler, "duften" af Grace Kelly, Formel1 og det glamourøse liv i Monaco, så er Prins Rainer III's historiske bilmuseum i Monaco ...
Events

Formel 1 Monaco

Formel 1 i Monaco er 4 dages motorløb med fart, fest og glamour, og en af årets største begivenheder i fyrstedømmet ved den franske riviera.
Dyreparker

Oceanografisk Museum i Monaco

Her kan du opleve dyrelivet, som det udspiller sig under havets overflade og komme tæt på de værktøjer og instrumenter de opdagelsesrejsende anvendte.
Udflugter

Udflugter Monaco

Monaco byder på en perlerække af spændende og interessante udflugter. Alt fra sightseeing i åben bus til skønne sejlture på Middelhavet.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev