Sådan finansierer du din franske bolig

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Sådan finansierer du din franske bolig

Når først finansieringen er på plads, kan din franske boligdrøm for alvor få plads at boltre sig på. Læs her om de forskelllige løsninger, der på hver deres måde kan hjælpe dig til at opfylde netop din boligdrøm.

nøgle ved siden af lille legetøjshus
Skal det være et fransk realkreditlån eller lån i din primærebolig, der gør boligdrømmen mulig?

Skal finansieringen ske kontant eller via lån? 

Finansiering af en ny bolig i Frankrig kan gøres på en række forskellige måder. Nogle køb foretages kontant med opsparede midler, nogle finansieres ved at tage lån i den primære bolig og bruge de frigjorte midler til at betale for den franske bolig, eller måske sælge den primære bolig for at flytte til Frankrig. 

Fransk realkreditlån

Man kan også låne til købet via et fransk realkreditlån eller som et variabelt lån baseret på den europæiske EuriBor3 rente. Sidstnævnte mulighed kan f.eks. etableres gennem Nykredit, under forudsætning af, at man er helkunde i Nykredit.

Fordi Frankrig er en populær destination for ferieboligkøbere, er franske banker ikke uvante med at låne til udlændinge. Realkreditlån er normalt tilgængelige op til 80% af ejendomsværdien. Dog skal man forvente en noget mere bureaukratisk proces i forhold til en dansk realkreditproces. 

De fleste franske realkreditlån er til fast rente 

Den mest almindelige form for realkreditlån i Frankrig er fastforrentede lån med lang løbetid. Realkreditlån med variabel rente er dog også blevet tilgængelige.   

Start med din egen bank

Det er som regel en god idé at starte at tale med din egen bank, den kender dig i forvejen. Det er et godt som regel et godt udgangspunkt for en drøftelse, af hvordan finansieringen kan lade sig gøre.

Af Tommy Sverre – 2023

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev