Èze Strand

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Èze Strand

Èze Strand ligger gemt væk fra vejen tæt på togstationen og starten på vandreturen Sentier de Nietzsche. Stranden er utroligt smuk og idyllisk omgivet af kæmpestore klippevægge i baggrunden, en lille havn på den ene side og Cap Estel på den anden side.

Anjuna restaurant på Eze-sur-Mer Strand
Balinesisk stemning på Anjuna restaurant på Èze Strand – cityxee.com

Èze Strand

Èze Strand er gemt væk fra vejen, og man skal vide, at den er der, hvis man skal finde den. Der er både en offentlig del og en privat del.

Det er en smal stenstrand, og det anbefales at have badesko med. Vandet er helt klart med en vidunderlig azurblå farve. Når man bader, bliver det hurtigt dybt, så det er nemt at svømme med det samme.

Selvom stranden ikke er særlig stor, har den en alligevel en del faciliteter. Der er udlejning af solstole, parasoller samt en Nautique Club, der udlejer flere forskellige vandsportsudstyr.

Der er 2 restauranter som er ret forskellige. Den ene, Restaurant Rossana, er klassisk fransk ogelegant, mens den anden, Restaurant Anjuna Bayer balinesisk inspireret og oser af hygge og indonesisk strandliv.Begge er en skøn oplevelse med førsteklasses udsigt over bugten beliggende kun få meter fra vandet.

Faciliteter på Èze Strand

  • Toilet
  • Bruser
  • Udlejning af parasoller og strandstole
  • Stenstrand – badesko anbefales
  • Livredder i sommermånederne

Kort over brandmænd ved strandene – klik her.

Hvordan kommer man til Èze Strand?

Med bil kører man mod Eze sur Mer. Der er betalingsparkering langs hovedvejen. På venstre side af vejen er der en lille nedgang til en tunnel, der fører ned til stranden. Den kan godt være lidt svær at få øje på, men kig godt efter. Der er et skilt, der viser vejen.

Med bus 100, der går fra Nice og Monaco, står man af ved stoppestedet Cap Roux og går gennem tunnellen ned til stranden.

Togstationen ligger lige ved stranden, hvortil der er adgang via en sti.

Parkering

Der er betalingsparkering langs med hovedvejen, og ellers på de små gader i nærheden.

Sentier de Nietzsche

Er du til en flot vandretur fra stranden og op til Èze Village, så kan du læse om denne fine vandretur på ca. 2,2 km her.

Af Mette F.W. – 2022

Stranden er åben hele året, men restauranterne og udlejning af solstole m.m. er fra midt marts til midt oktober.

Andre strande på Côte d'Azur
Pampelonne strand i Saint-Tropez Saint-Tropez

Pampelonne Strand

Pampelonne Strand er betragtet som en af de ypperste på hele Côte d'Azur. Den indeholder mere end 20 individuelle strande.
Saint-Jean-Cap-Ferrat

Paloma Beach – Saint-Jean-Cap-Ferrat

Paloma Beach er en skøn lille gemt perle. En fredfyldt oase af luksus, krystalklart vand og gode spisemuligheder.
Beaulieu-sur-Mer

Petite Afrique Strand – Beaulieu-sur-Mer

I den hyggelige lille by Beaulieu-sur-Mer, finder man Petite Afrique Strand omgivet af stejle klipper og en fantastisk kystlinje.
Villefranche-sur-Mer

Villefranche-sur-Mer Strand

Villefranche-sur-Mer Strand ligger i en af de mest maleriske bugter på Côte d’Azur - blot 6 kilometer fra Nice.
Saint-Jean-Cap-Ferrat

Passable Strand Cap-Ferrat

Passable Strand ligger på Saint-Jean-Cap-Ferrat halvøen og er lidt gemt væk, men den er helt fantastisk med udsigt til Villefrance sur Mer bugten.
Antibes

La Garoupe Strand Antibes

La Garoupe Strand Antibes er af de mest berømte og eksklusive sandstrande på Côte d'Azur, beliggende i en malerisk bugt med klipper.
Cap d'Ail

Mala Strand Cap d’Ail

Mala Strand er en lille perle på Côte d’Azur, beliggende i en lille bugt for foden af byen Cap d’Ail omgivet af høje hvide skrænter.
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev