Derfor startede vi cityxee.com

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Derfor startede vi cityxee.com

Baseret på sande oplevelser
I en alt mere travl hverdag bliver behovet for åndehuller og reel ferie bestemt ikke mindre. Det kan være en forlænget weekend eller den længe ventede sommerferie.

Forestil dig følgende: Du har endelig arrangeret en forlænget weekend for dig og din kæreste. Det mest nødvendige er arrangeret på forhånd: Rejsen til destinationen er planlagt, og overnatningerne er der styr på. Men hvad skal I så opleve! Lad os gå på Google eller købe “Turen går til…”. Mange starter nok med Google i dag – det gjorde jeg i hvert fald selv.

Turen, der blev starten på cityxee.com
Jeg havde arrangeret en forlænget weekend til Tourettes-sur-Loup på Côte d’Azur, som jeg havde hørt så meget om fra et vennepar, som rejser meget i Sydfrankrig.

Endelig oprandt dagen. Med fly fra København til Nice og en taxa fra lufthavnen, så var vi fremme. Jeg havde lovet min kæreste at stå for turen, så hun blot kunne nyde det og slappe totalt af.

Utrolig stresset optakt
Jeg havde haft en utrolig stresset tid på jobbet i ugerne op til turen, så jeg havde mindst ligeså meget behov for at bare at slappe af og flyde i en liggestol under sydens sol. Men noget skulle vi da opleve. Jeg havde dog hjemmefra besluttet, at tiden ikke skulle bruges på for meget transport, så gode oplevelser i nærheden af Tourettes-sur-Loup ville blive foretrukket.

Nu skulle der surfes
Vel installeret på hotellet og derefter direkte under en parasol ved swimmingpoolen sammen med en petite café og min iPad og min mobil. Nu skulle der Googles og findes vores kommende oplevelser.

Frustrationen tog til
Allerede efter 10-15 minutter var en snigende irritationen begyndt at indfinde sig. Det var utrolig vanskeligt at skabe sig et fornuftigt overblik. Jeg startede min søgning på engelsk – tænkte, at så fik jeg sikkert det bedste resultat – med “What to do in Tourettes-sur-Loup” og dernæst samme fremgangsmåde på de nærliggende byer, Vence, Saint-Paul de Vence og Saint Jeannet.

Der kom rigtig mange hits frem med f.eks. “10 things to do in Saint Jeannet, 15 things to do in Saint-Paul de Vence” o.s.v. Men ved nærmere eftersyn, så var det ofte kun nogle få af de reklamerede oplevelser, der lå i selve byen, resten var langt væk. Det holder ikke.

Efter en halv times tid var frustrationen vokset sig ganske stor. Masser af rodede og uoverskuelige sites. Mange kun på fransk og mange var slet ikke optimeret til at se på en mobiltelefon.

Turistkontoret må da være løsningen
Jeg tog en frisk beslutning. En tur til det lokale turistkontor, som ligger meget centralt i byen. Det måtte da kunne hjælpe.

Turistkontoret var meget imødekommende og spurgte om jeg søgte noget bestemt. Jeg fik udleveret en del foldere og brochurer, som jeg bragte med tilbage til hotellet for at fordybe mig lidt nærmere og prøve at skabe et overblik.

Jeg ville jo så gerne træffe de rigtige valg, ikke spilde tiden og ikke gå glip af lige de oplevelser, der var de rigtige for os. Det hjalp lidt, men ikke tilstrækkeligt. En stort udvalg af brochurer. Nogle på engelsk, nogle på fransk, men stadig vanskelig at få et overblik.

For at gøre en lang historie kort, så blev denne frustrerende oplevelse startskuddet til det, der nu hedder cityxee (se byen). Et rejsesite for Côte d’Azur, hvor det forhåbentlig er blevet enkelt og overskueligt at se, hvad den enkelte by har at tilbyde af oplevelser og ikke mindst, hvad de nærliggende byer kan tilbyde af oplevelser. Og på et sprog der kan forstås.

Et tilfældigt møde bekræftede
En sen juli aften i 2020 mødte jeg helt tilfældigt en dansker, Steen Meedom, der bor fast i Vence.

Min kæreste og jeg skulle finde et par ledige pladser på caféen i Vence, og da vi skulle til at sætte os sagde en ældre herre, der sad lige ved siden af, at det var på eget ansvar, hvis vi satte os der. Han var nemlig dansk og kunne forstå hvad vi sagde. Han havde hurtigt spottet, at vi var danskere og mente, at det rigtige var at “advare” os. Min kommentar var, at det går nok.

Vi faldt i snak, og på et tidspunkt spørger han: Hvad laver du så? Da jeg fortalte hvad jeg arbejdede på, lyste han op og sagde – det er søreme en god ide. Det skal du nok få succes med! Tak Steen – tak for opbakningen.

Nu er sitet live og jeg håber, at du  finder det inspirerende og har lyst til at fordybe dig i alle byernes spændende oplevelser og kulturskatte. Og sidst men ikke mindst – anbefale sitet til dine venner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv løbende opdateret
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få løbende alle nyhederne direkte i din inbox.

Rigtig god fornøjelse!

Af Tommy Sverre / 2021

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev