Annonciade Museum

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Annonciade Museum

Det gamle Annonciade-kapel fra 1548 er en unik oplevelse med kunst i verdensklasse fra kunstnere som Paul Signac, Henri Matisse og Pierre Bonnard.

Annonciade museums bygning i Saint-Tropez
Annonciade Museum er beliggende i det gamle kapel Notre-Dame de l’Annonciade

Et kapel omdannet til et museum

Kapellet Notre-Dame de l’Annonciade blev opført i 1548 af broderskabet ”Les Pénitents Blancs” – de hvide angrende.

Under den franske revolution blev kapellet beslaglagt af staten, og i 1829 blev klokketårnet revet ned, mens en etage blev tilbygget, så kapellet kunne anvendes til skibsbygning. I begyndelsen af det 20. århundrede hensygnede bygningen derefter som et simpelt lager for materialer til bro- og vejbygning.

Efterfølgende blev kapellet omdannet til museum i 1922 med fokus på nogle af de største navne i det 20. århundredes maleri, og med en særlig interesse for pointillismen, Nabi-bevægelsen og fauvismen.

I årene 1951-55 gennemgik kapellet en omfattende renovering og blev redesignet af arkitekten Louis Süe, så det efterfølgende fremstod som et vigtigt element i Rivieraens perlerække af betydningsfulde museer.

Den gennemtænkte arkitektoniske linje og de modernistiske møbler giver museets prestigefyldte, permanente samling tyngde, og gør Annonciaden til et af de første museer, der hylder den moderne kunst.

Saint-Tropez og kunsten

Saint-Tropez har meget at takke Paul Signac for. I 1892 lagde han til i Saint-Tropez med sin lystyacht Olympia. Han forelskede sig straks i stedet, lyset, landskaberne og den afslappede levevis i havnebyen.

Derfor købte han et hus, som han forvandlede til et atelier. Ejendommen, La Hune, blev hurtigt mødestedet for mange berømte malere. Henri Matisse, André Derain, Albert Marquet og Henri-Edmond Cross gæstede regelmæssigt La Hune.

Museumsrum i Annonciade Museum i Saint-Tropez
Flotte arkitektoniske linjer bidrager til den samlede museumsoplevelse i det gamle kapel

Annonciade museets samlinger

Otte lokaler i bygningen danner den smukke ramme om den permanente samling af malerier, som er skabt i perioden fra 1890 til 1950. 

Alle de præsenterede kunstnere har fremstillet værker baseret på refleksioner over farver, mens de forbliver tro mod figurationen. Resultatet er et indtryk af harmoni, som skyldes homogeniteten i værkerne.

Pointillismen er repræsenteret ved værker af Paul Signac, Théo van Rysselberghe, Georges Seurat, Maximilien Luce, Jeanne Selmersheim-Desgrange og Henri-Edmond Cross.

Nabi-bevægelsens symbolister er især repræsenteret af Édouard Vuillard, Pierre Bonnard, Félix Vallotton og Maurice Denis.

Fauvisterne Georges Braque, Kees van Dongen, André Derain, Henri Matisse og Raoul Dufy blev også tilbudt plads på museets vægge.

Billeder i Annonciade museum i Saint-Tropez
Kunst i verdensklasse er rigt repræsenteret i Annonciade-museet – her bl.a. et af Pierre Bonnards værker

Midlertidige udstillinger

Foruden den permanente udstilling er Annonciade-museet vært for to udstillinger om året, som fokuserer på særlige kunstneriske strømninger, kunstnere eller værker. Besøg museets website, hvis du vil orientere dig om de aktuelle udstillinger.

Check Annonciade museets hjemmeside for åbningstider og priser.

Anbefalede sejlture og udflugter ved Saint-Tropez:

Af Tommy Sverre – 2024

Restauranter & hoteller i Saint-Tropez
Spis og bo godt i Saint-Tropez. Find lige det, der passer dig i oversigten her:

Andre oplevelser i Saint-Tropez
Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev