Notre-Dame-de-Vie-kapellet i Mougins

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Notre-Dame-de-Vie-kapellet i Mougins

Beliggende ikke langt fra villaen Mas Notre-Dame-de-Vie, den sidste bolig for mesteren Pablo Picasso, står Notre-Dame-de-Vie-kapellet majestætisk omgivet af høje florentinske cypresser i en fredfyldt, toskansk atmosfære.

Kapellet Notre-Dame de Vie i Mougins
Kapellet Notre-Dame de Vie er en perle blandt kapellerne på Côte d’Azur- ©cityxee.com

 

Notre-Dame de Vie er en fredfyldt perle med stor historisk værdi

Notre-Dame-de-Vie-kapellet, smukt placeret i Mougins, er en uopdaget perle for kunst- og historieelskere. Kapellet, der stammer fra det 12. århundrede, har en lang og fascinerende historie. 

Det blev restaureret i 2012 og står nu som et bevaringsværdigt monument, hvor besøgende kan udforske både dets historiske og spirituelle betydning.

Kapellet er især kendt for sin forbindelse til den berømte kunstner Pablo Picasso, der boede i den nærliggende villa Mas Notre-Dame de Vie indtil sin død. 

Indenfor kan man opleve en udsmykning præget af votivgaver og et smukt bronzekrucifiks, der blev tilføjet ved den seneste restaurering. Kapellets karakteristiske arkitektur med okker- og sandfarver gør det til en visuel fryd, mens de historiske traditioner, som pilgrimsfærden fra Pénitents Blancs, tilføjer en særlig dybde.

En tidligere helligdom for sorg og fred

Indtil 1730 fungerede kapellet som et tilflugtssted, hvor forældre fra hele regionen kunne bringe deres dødfødte børn til dåb. Guinness-familien, de tidligere ejere af Mas Notre-Dame-de-Vie, fik overført resterne af de små børn til en fælles grav under en statue af Jomfru Maria og barnet. På stenen står der graveret: “Her hviler de uskyldige børn, der døde ved fødslen. Hvil i fred.”

Indtil 1730 fungerede kapellet som et sted, hvor forældre fra hele regionen kunne bringe deres dødfødte børn til dåb, og dette tragiske, men følelsesladede aspekt ved stedet tilføjer endnu en dimension til kapellets historie.

Guinness-familien, de tidligere ejere af Picasso-villaen ”Mas Notre-Dame-de-Vie”, fik overført resterne af de små børn til en fælles grav under en statue af Jomfru Maria og barnet. På stenen står der graveret: “Her hviler de uskyldige børn, der døde ved fødslen. Hvil i fred.”

Museet og skattene i eremitagen

I dag rummer kapellet også en museumsdel, “Notre-Dame-de-Vie Skatkammer”, der fortæller stedets historie gennem nogle arkæologiske artefakter.

Derudover vises omkring femten smukke fotografier taget af Lucien Clergue, der for det meste er af hans ven Pablo Picasso.

Picasso billede på Notre-Dame de Vie i Mougins
Et besøg i kapellet byder på fotografier af Picasso – ©cityxee.com

Bemærk et af vinduerne på førstesalen med en smuk udsigt over Middelhavet, samt Cannes-bugten og Esterel-bjergene.

Med sin naturskønne beliggenhed og dybe forbindelse til både historie og kunst er Notre-Dame-de-Vie-kapellet i Mougins et CITYmustXEE for alle, der besøger byen.

Læs også om Picassos betydning for byen.

Af Tommy Sverre – 2024

Alle dage i juli og august fra 10-12.30 og 14-19

Alle weekender i maj, juni og september fra 10-12.30 og 14-19

Alle søndage fra oktober til april 10-16

Andre oplevelser i Mougins
  • Alle
  • Golf
  • Kirker & kapeller
  • Kunst
  • Museer
Facade Fotografisk Museum i Mougins Kunst

Fotografisk Museum i Mougins

Oplev betagende fotografier med samfundsrelevante temaer midt i det gamle Mougins Village.
Chapelle Notre-Dame de Vie Kirker & kapeller

Notre-Dame-de-Vie-kapellet i Mougins

Notre-Dame-de-Vie-kapellet fra det 12. århunderede, smukt placeret i Mougins, er en perle for kunst- og historieelskere.
farm museum Mougins Museer

FAMM i Mougins – museum for kvindelige kunstnere

FAMM i Mougins er det første private museum i Europa dedikeret til kvindelige kunstnere, og byder på en ekstraordinær kunstoplevelse.
Golf

Royal Mougins Golf

Royal Mougins Golf er golfmæssigt et førsteklasses højdepunkt på Côte d'Azur og en af Frankrigs ypperste baner.

CITYXEE anbefaler disse vinoplevelser på Côte d'Azur

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev