Madmekka i Gare du Sud

Tilføj Fjern
Tilføj Fjern

Madmekka i Gare du Sud

Nice følger trop på en stigende trend, der har skyllet gennem Europas større byer de senere år. At omdanne gamle og ubenyttede bygninger til imponerende oplevelsescentre – her et madmekka i den gamle togstation – Gare du Sud.

Madmekka i Gare du Sud i Nice

Velduftende og indbydende mad-haller skyder op i passende bygninger, som har udtjent deres normale formål. Nu også i Gare du Sud, som danner samlingspunkt for et spændende udbud af madsteder for både lokale og turister. 

Denne transformation er u også overgået den tidligere togstation Gare du Sud beliggende i Liberation distriktet i Nice, ca. 20 minutters gang fra Place Masséna ad Avenue Medicin. 

Fra rå jernbaneskinner til elegante madboder 

Fra 1892 og frem til 1991 fungerede Gare du Sud som en helt almindelig togstation. Den blev nedlagt, da en ny og mere central togstation så dagens lys i Nice. 

Gare du Sud stod derefter tom frem til 2013 for sidenhen at blive fuldstændig restaureret og ombygget til at kunne huse et topmoderne madmarked. Åbningen fandt sted 19. maj 2019. 

Bygningen har stadig sin historiske dekorative fremtoning, og med den overdådige 18 meter høje hvælving er det et imponerende syn der møder den besøgende. Bygningen er i dag et historisk monument, hvis arkitektur er inspireret af Gustave Eiffel. 

Kulturelt og gastronomisk mekka 

Den store stålhal er nu forvandlet til ét stort kulturelt og gastronomisk mekka, og hallen er beriget med en 1.000 kvadratmeter stor mezzanin, der lægges oven i de 1.500 kvadratmeter i stueplan. Særlig fra mezzaninen får man et fantastisk syn ud over madhallen og ikke mindst her kan man nærstudere arkitekturen i Belle Époque og Art Déco stil. 

Halle Gare du Sud med mezzaninen i rigtig Belle Epoque
Den imponerende Gare du Sud og Mezzaninen

Det er blevet et hyggeligt sted, hvor Nice’ borgere og turister mødes for at smage alt det, som de lokale restauranter har kræset for, men også for at ose, tage en drink, se en udstilling eller høre musik. 

Farverig salat fra La Vie en Rose

Der er en bred vifte af restauranter og barer på Gare du Sud, herunder Aix &Terra (en provencalsk delikatesse), Café de Turin (en østersbar), La Cave du Fromager (ost og charcuteri), MadANice (lokalt Niçois-køkken), L’Atelier Maison de la Truffe (trøffelspecialiteter), La Vie en Rose (bar og tapas), SuperLobster ( hummerruller ), IT (en italiensk trattoria), Mahata (en libanesisk restaurant) og meget mere. 

Af Tommy Sverre – 2022

Åben hver dag undtagen mandag  11-23
(fredag og lørdag til midnat)

Andre oplevelser i Nice
  • Alle
  • Haver & parker
  • Kirker & kapeller
  • Mad & Vin
  • Markeder
  • Museer
  • Pladser & Promenader
Haver & parker

Kloster Notre-Dame de Cimiez

Kloster Notre-Dame de Cimiez, ligger i bakkerne, der omgiver byen Nice og klosteret er utvivlsomt det mest symbolske sted for Cimiez-området.

Pladser & Promenader

Garibaldi Plads Nice

Garibaldi Plads er smukt beliggende i den nordlige del af den gamle by i Nice. Det er den ældste plads i Nice, som dateres tilbage til år 1773.

Pladser & Promenader

Gamle by i Nice – Vielle Ville

Den gamle by i Nice er utrolig charmerende med sine hyggelige små gader, smalle huse malet i betagende sydlandske farver samt velholdte historiske bygninger.

Dyreparker

Phoenix Park

Phoenix Park er en smuk botanisk og zoologisk park med spændende oplevelser til både børn og voksne. Med et af Europas største drivhuse byder parken…

Kunst

Museum for moderne kunst – MAMAC

Beliggende i hjertet af byen, tæt på Place Garibaldi, udstiller MAMAC museet moderne og samtidskunst fra 1950’erne til i dag. 

Borge & slotte

Villa Masséna museum

Villa Masséna er en arkitektonisk juvel fra Belle Époque perioden og rummer i dag et museum for historien om Nice og memorabilia om Napoleon.

Kunst

Museum Matisse Nice

Museum Matisse i Nice er et bymuseum og dedikeret til Henri Matisse’ liv og værker, da han tilbragte meget af sit liv i Nice og Côte d’Azur-regionen.

Kirker & kapeller

Den russiske kirke i Nice – Katedral Saint-Nicholas

Dette er en af de flotteste russiske kirker af sin art uden for Rusland. Det er som et udsnit af Sankt Peters Pladsen i Moskva, blot placeret midt i Nice.

Markeder

Markederne på Cours Saleya

Markederne på Cours Saleya præsenterer fire forskellige markeder. Det mest kendte er blomstermarkedet Marché aux Fleurs, der afholdes tirsdag til søndag.

Pladser & Promenader

Masséna pladsen

Place Masséna er et historisk torv i Nice, som forbinder den gamle bydel med den mere moderne nordlige del af byen.

Kunst

Museum Chagall Nice

Museum Chagall Nice er det første nationale museum, der blev bygget for at hylde en kunstner mens han stadig levede. Det ligger på …

Haver & parker

Jardin Albert 1.

Jardin Albert 1 er en af Nice’ absolut ældste offentlige haver og man kan næste ikke undgå at møde den enten ..

Pladser & Promenader

Promenade des Anglais

Denne 7 km lange promenade er indbegrebet af Nice og den franske riviera. Et ikonisk vartegn, som i dag tiltrækker alverdens…

Udvalgte oplevelser i byer tæt på Nice
  • Alle
  • Udflugter
Cannes

Udflugter Cannes

Cannes er meget mere end Croisetten og den Internationale Filmfestival. Med Cannes udflugter kan du opleve Cannes fra Middelhavet

Monaco

Udflugter Monaco

Monaco byder på en perlerække af spændende og interessante udflugter. Alt fra sightseeing i åben bus til skønne sejlture på Middelhavet.

Scroll to Top

Tilmeld nyhedsbrev